Kunnskap kort fortalt: Trening som medisin

Åpent kveldsforedrag.

15 Mar

• Dato: 15. mars 2018
  • Sted: Campus Kongsberg, Krona (HSN Fagbiblioteket)

Overskriften for foredraget er «Trening som Medisin», og omhandler hva trening virker mot og hvorfor trening virker i et fysiologisk perspektiv. Støa tar utgangspunkt i «tingenes tilstand» med tanke på hvor fysisk aktive vi er og forekomst av livsstilsrelaterte helseutfordringer. Med utgangspunkt i kroppens fantastiske maskineri forklarer Støa på en enkel måte hva som skjer i kroppen når vi trener og hvorfor trening og fysisk aktivitet kan virke mot veldig mange helseutfordringer. Videre tar hun tak i hva forskningen sier om hva slags type trening som er mest effektivt og hvorfor, og hvordan vi kan bruke denne kunnskapen for oss selv eller i veiledning av andre.

Eva Maria Støa er en engasjert og dyktig foredragsholder og i Forsker Grand Prix i 2012 fikk hun omtale som den fødte formidler.

Foredragsholder: Førsteamanuensis Eva Maria Støa

For hvem: Alle. Gratis adgang.

Sted: HSN Fagbiblioteket, Krona