Kunnskap til kvelds: Tolkien og det norrøne

Velkommen til kveldsforedrag om Tolkien og det norrøne ved Nils Ivar Agøy.

• Dato: 21. november 2018
  • Sted: Ringerike bibliotek, Hønefoss Bru 1

Ringerike bibliotek og Universitetet i Sørøst-Norge ønsker velkommen til foredrag om Tolkien og det norrøne, onsdag den 21. november kl. 19.00 på Ringerike bibliotek.

J.R.R. Tolkien er verdensberømt som forfatter av bøker som Ringenes herre og Hobbiten, og noen vil vite at Silmarillion er et sent utslag av en ungdommelig ambisjon om å gjenskape en tapt engelsk nasjonalmytologi. Det er ikke like godt kjent at Tolkiens forfatterskap også har dype røtter i norrøne tradisjoner. Det er disse røttene som skal utforskes i foredraget. Foredragsholder gjør også en avstikker til «The Fall of Gondolin», den siste boken som er utgitt, og ser nærmere på hvordan den passer inn i det større forfatterskapet.

Nils Ivar Agøy Nils Ivar Agøy er professor ved Handelshøyskolen - institutt for økonomi, historie og samfunssvitenskp på Universitetet i Sørøst-Norge, campus Bø. Han var med i redaksjonen av trebindsverket Telemarks historie, som kom ut i 2014. Ut fra en langvarig interesse for J.R.R. Tolkiens bøker har han dessuten skrevet en god del om denne forfatteren, og også oversatt en del av hans arbeider til norsk.

Om Kunnskap til kvelds:

Kunnskap til kvelds er et samarbeid mellom Ringerike bibliotek og biblioteket ved Universitetet i Sørøst-Norge, campus Ringerike. Universitetet ønsker å formidle sin forskning ut til et bredt publikum. «Kunnskap til kvelds» går mer i dybden enn «Kunnskap til Lunsj», og vi håper at tidspunktet passer for flere.

Enkel servering. Gratis inngang. Velkommen!