Jonas Kristiansen Nøland

Førsteamanuensis ved Institutt for Mikrosystemer ved Universitetet i Sørøst-Norge, med doktorgrad i teknisk fysikk og mastergrad i elkraftsteknik ved Chalmers Tekniska Høgskola.


29 år gammel, og arbeider som førsteamanuensis ved Institutt for mikrosystemer ved Universitetet i Sørøst-Norge. Har alltid hatt en lidenskap for hvordan ting henger sammen, og ønsker å bruke evnene mine for å være med på å forme teknologi for en bedre verden. Er veldig glad i forskningsformidling for folk flest.

Mine foredrag:

Omvendt ingeniørkunst: Innovative løsninger og nedlagte «patenter» i biologien

Dette foredraget er inspirert av mine populærvitenskapelige artikler som «Magnetiske bakterier løser globale utfordringer» på forskning.no og «Vi må kopiere vidundermaskinene i naturen» på Aftenposten Viten. Hvordan kan urgamle «oppfinnelser» i biologien lære oss noe nytt?

 

Det digitale kraftsystemet

Her tegnes det et bilde av hvordan fremtidens kraftproduksjon kommer til å se ut. Først et historisk blikk på fortiden - fra karbon til elektron. Deretter kommer drivere for elektrifiseringen i dag og hvilken fremtid vi går inn i. Hvilken innvirkning har du? Hvordan blir kundene aktive deltagere i fremtidens kraftproduksjon? Muligheter og utfordringer med bruk stordata i fremtidens system.

Jonas Kristiansen Nøland

Førsteamanuensis

Fakultet for teknologi, naturvitenskap og maritime fag
Institutt for mikrosystemer
Campus Vestfold

 

Kontakt

Interessert i et av disse foredragene?

Kontakt Jonas Kristiansen Nøland for å gjøre en avtale.