Biblioteket Drammen

Drammen

Biblioteket i Drammen er sentralt plassert på Papirbredden like ved Drammenselva. Vår hovedinngang finner du i 2. etasje.


Om oss:

 • Kunnskap og veiledning
  Biblioteket er en ressurs for høgskolens ansatte og studenter. På dagtid kan du få hjelp av bibliotekarer i bruk av bibliotekets tjenester. Mandag-torsdag er biblioteket betjent på kveldstid av studentvakter.
 • Utlån
  De fleste bøker kan lånes, mens tidsskrifter kun kan brukes i biblioteket. Kjernelitteratur (merket med korttid, metode og dagslån i bibliotekbasen) er forbeholdt studenter og ansatte på Høgskolen i Sørøst-Norge. Kjernelitteratur kan ikke lånes av enkeltpersoner utenfor HSN.
 • Kurs og undervisning
  Biblioteket holder flere åpne kurs gjennom semesteret, som både studenter og ansatte er hjertlige velkomne til å delta på. Biblioteket holder dessuten gjerne presentasjoner på avdelings- eller fagseksjonsmøter. Vi kan bidra med ulike former for opplæring i informasjonssøking, oppgaveskriving og kildebruk for studenter på HSN. Innholdet avtales i detalj med faglærer.
 • Bestille en bibliotekar
  Vi besvarer alle henvendelser vi får i skranken, på telefon, e-post eller sosiale medier. Ønsker du en utvidet veiledning i litteratursøk, bruk av EndNote eller andre bibliotektjenester, avtal gjerne tid med en bibliotekar. Tjenesten tilbys alle studenter og ansatte.
 • Utskrifter, kopiering og scanning
  På biblioteket kan du skrive ut, kopiere og scanne fra kopimaskiner i 2. etasje. For å kunne skrive ut må du ha logget deg inn på en maskin med ditt HSN-brukernavn og passord.
 • AV-materiale og annet teknisk utstyr
  Hos oss kan du låne både projektor og skjøteledninger.

Åpningstider

Mandag-torsdag: 08.00-19.00
Fredag: 08.00-15.00
Tilgang med studentkort/ansattkort:
Alle dager: 07.00-22.45

 

Telefon: 31 00 95 40

E-post: bibl.dram@usn.no