Ringerike

Biblioteket Ringerike

På Ringerike finner du USN-biblioteket til høyre opp trappen fra hovedinngangen i et åpent, lyst rom med stor glassvegg ut mot gangen og atriet. Her kan du sitte nede i aviskroken, mellom hyllene nede eller oppe på mezzanin.

Kunnskap og veiledning
Biblioteket er åpent for alle. Bøker, tidsskrifter og databaser er tilgjengelige for alle besøkende. De fleste bøkene kan lånes, tidsskrifter kan kun brukes i biblioteket. På dagtid kan studenter og ansatte få hjelp av bibliotekarer i bruk av bibliotekets tjenester. På kveldstid er biblioteket betjent av studentvakter.

Møteplass
Biblioteket er blant de mest besøkte stedene på campus. Her treffer du andre studenter, jobber med studiene, driver med gruppearbeid eller tar en pause med dagens aviser, tidsskrifter eller puslespill.

Dagslån
Biblioteket har et eksemplar av pensum på dagslån. Dagslånsbøkene kan lånes til førstkommende arbeidsdag kl. 9.

Arbeidsplasser
Biblioteket har 80 arbeidsplasser til sammen fordelt på småbord og noen større bord egnet for grupper. Her kan dere sitte en og en eller i grupper, uansett er det viktig å ta hensyn til andre studenter.

Kurs og undervisning
Biblioteket holder åpne kurs gjennom semesteret, både for studenter og for ansatte. Se vår kursoversikt. Vi kan også bidra med ulike former for opplæring i informasjonssøking for studenter på USN. Innholdet avtales i detalj med faglærer.

Bestille en bibliotekar
Vi besvarer alle henvendelsene vi får i skranken, på telefon, på e-post eller sosiale medier. Ønsker du en utvidet veiledning i litteratursøk, bruk av EndNote eller andre bibliotektjenester, avtal gjerne tid med en bibliotekar. Tjenesten tilbys alle studenter og ansatte ved USN.

Datamaskiner
Det står 6 stasjonær pc'er til bruk for studenter og ansatte, logg på med brukernavn og passord du har fått fra IT. På disse får du tilgang til skriver og dine hjemmeområder på USN-nettet.
Det er også mulig å logge inn som gjest, da gis det ikke tilgang til skriver, hjemmeområde eller lagring av filer.

IT-helpdesk
IT-tjenesten har dessverre ikke servicedesk i biblioteket på campus Ringerike. Har du IT-spørsmål eller trenger hjelp med pålogging/passord, henvend deg på E220.

Utskrifter, kopiering og scanning
Du kan skrive ut, kopiere og scanne. Du må være logget inn med ditt USN-brukernavn og passord. For mer informasjon om utskrift etc., logg deg på intranettet.

Stille arbeidsrom
E212: stille arbeidsrom. Arbeidsrommet har 13 arbeidsplasser.