Lærer, lektor og pedagogikk

Her har vi samlet noen nyttige ressurser for deg som studerer emner innenfor utdanningsvitenskap. Nederst på siden finner du databaser som er spesielt aktuelle for deg.

Fagtidsskrift er en viktig kilde for studenter i pedagogikkfag, her finner du også den nyeste forskningen. Bruk Oria for å søke etter artikler i tidsskriftene.

Offentlig informasjon er en viktig kilde til informasjon for lærerstudenter på alle typer skoleslag. Vi har samlet noen av dem her.

Hjelp til søk?

Les mer om artikkelsøk eller kontakt ditt campusbibliotek.

Trenger du snakke med en bibliotekar som jobber spesielt med utdanningsvitenskap? Avtal gjerne veiledning med en bibliotekar!

Du kan også sende en e-post til kontaktbibliotekarer innen lærer, lektor og pedagogikk.

verktøy

Søkelogg

En søkelogg er et nyttig hjelpemiddel når du søker i databaser. Her kan du registerere søkeordene du har brukt, og hvor mange treff du får på ulike søk.

Databaser innen emnet

• ø
  • å
  • a
    • Academic Search Premier (EBSCO)

Krever pålogging utenfor campus. Tverrfaglig database med mer enn 4700 analyserte tidsskrifter, og nesten 3900 fagfellevurderte artikler i fulltekst. I tillegg til fulltekst, tilbyr denne databasen indeksering og abstracts for 8470 tidsskrifter.

• e
    • ERIC

Referansedatabase. Tidsskriftartikler og rapporter fra fagfeltet utdanning og pedagogikk.

• i
    • Idunn

Krever pålogging utenfor campus. Universitetsforlagets tidsskriftsbase med artikler i fulltekst, mye på norsk og andre skandinaviske språk. Tilbyr søkemuligheter i kvalitetssikret innhold på tvers av 49 ulike fagtidsskrifter.

• l
  • n
    • Nature complete

Krever pålogging utenfor campus. Nature complete er en samling av verdens mest prestisjefylte vitenskapelige tidsskrifter i fulltekst innenfor naturvitenskap og beslektede emner. I tillegg til hovedtidsskriftet Nature inneholder Nature complete undertidsskrifter som Nature Energy, Nature Genetics, Nature Materials, Nature Medicine, Nature Microbiology og en rekke andre, samt kjente tidsskrifter som Eye og Scientific American.

• s
    • Scopus

Krever pålogging utenfor campus. Referanse- og siteringsdatabase med faglig vekt på realfag, medisin og samfunnsvitenskap. Primærkilder er tidsskrifter (16500 tidsskrifttitler hvorav over 1200 er Open Access tidsskrifter), konferanser og patenter. Omfatter funksjoner for siteringssøk.