Boklansering: Metaforer – hva, hvor og hvorfor?

Fredag 7. juni lanseres den nye boka "Metaforer – hva, hvor og hvorfor?", skrevet av Norunn Askeland og Magdalena W. Agdestein. Forfatterne gir en innføring i hva metaforer er, hvor de kommer fra og hvordan de virker. Det blir lett servering og anledning til å kjøpe med seg boka.

• Dato: 7. juni 2019
  • Sted: Campus Vestfold, Biblioteket, 2.etg

Gir meloner deg assosiasjoner til pupper? Svelger du kameler med en flau smak i munnen? Meloner og kameler er bare to av utallige eksempler på hvordan vi tenker og snakker metaforisk. Mange metaforer florerer i en rekke ulike kulturer, men de betyr ikke nødvendigvis det samme overalt. Forfatterne gir en innføring i hva metaforer er, hvor de kommer fra og hvordan de virker. Arrangementet retter seg mot studenter og ansatte i alle språk- og tekstfag, blant annet på lærer- og sykepleierutdanningen, og alle andre som vil vite mer om metaforer.

Om forfatterne:
Norunn AskelandNorunn Askeland er professor i norsk ved Fakultet for humaniora,    idretts- og utdanningsvitenskap, Institutt for språk og litteratur,  Universitetet i Sørøst-Norge (Campus Vestfold). Hun har skrevet  doktorgrad om metaforer i norskfaget og har utgitt en rekke lærebøker og vitenskapelige bøker og artikler.

Magdalena AgdesteinMagdalena Wagner Agdestein er førsteamanuensis emerita ved  Universitetet i Tromsø. Doktorgraden hennes handler om psykisk sykdom i et språksammenliknende perspektiv og hun er også medforfatter av flere lærebøker.