• Forside»
  • Kurskalender»
  • Vestfold»

Kunnskap til lunsj med Thomas Hylland Eriksen: Langsomme og raske tanker i informasjonssamfunnet - norsk debatt før og etter internett

Master i faglitterær skriving i samarbeid med universitetsbiblioteket inviterer til foredrag med professor Thomas Hylland Eriksen.

• Dato: 1. november 2018
  • Sted: Campus Vestfold, Biblioteket, 2. etg.

Thomas Hylland Eriksen er professor ved Sosialantropologisk institutt, Universitetet i Oslo. Internasjonalt er han mest kjent for sin forskning om etnisitet, nasjonalisme og globalisering. I 2017 vant Thomas Hylland Eriksen Universitetet i Oslo sin forskningspris. Han fikk prisen for sin innsats med å utvide vår forståelse av globalisering og identitetspolitikk i komplekse multietniske samfunn.

Juryens begrunnelse:

Professor Thomas Hylland Eriksen er blant Europas fremste antropologer, og en ener i sitt fag i Norge. Han er en enestående formidler og en usedvanlig produktiv forsker som blir flittig sitert. Han har også utgitt flere lærebøker som brukes ved en rekke internasjonale læresteder. Arbeidet hans kan deles inn i to hovedkategorier: forskningen på ‘kreolske’ samfunn, og forskningen på kulturell kompleksitet i Europa, med materiale hovedsakelig fra Norge.

Kilde: UiO