Ny student? Da bør du få med deg dette!

Er du ny student ved USN denne høsten? Lurer du på hva du kan gjøre for å bli superstudent? Les studentvakt Heidi sine tips til deg om bruk av biblioteket!

Velkommen nye studenter!

Biblioteket er en uvurderlig ressur for deg som ønsker å gi alt som student! Viktige kurs holdes flere ganger i semesteret, om blant annet kildehenvisning og hvordan å unngå plagiering, og arbeidsplassene til biblioteket er blant studentenes favoritter. 

Biblioteket kan tilby deg ikke bare litteratur, men kunnskap om nesten alt du trenger å vite som student. Du må ikke være redd for å spørre om hjelp fra våre flittige bibliotekarer!

 

Kjekt å vite om biblioteket:

Det er 8 campusbibliotek. Lås deg inn med studentkort og kode utenom åpningstider. Søk etter bøker i Oria.

Nyttige tips på bibliotekets nettsider!

Vi har grupperom og arbeidsplasser

Studentkortet er lånekortet ditt

 

 

Les studentvakt Heidi sine beste tips til deg som er ny student!

 

Hva studerer du og hvor lenge har du studert? 

Jeg har studert to år på grunnskolelærerutdanningen 1-7, men nå begynner jeg på første året på bachelor i barnevern.

 

Bruker du mye biblioteket når du studerer? 

Ja, det vil jeg si! Jeg sier noen ganger til de rundt meg at biblioteket på USN er blitt mitt andre hjem, nettopp fordi jeg tilbringer så mye tid der. Også liker jeg veldig godt at biblioteket har både stillesone (hvis man trenger å konsentrere seg om lesingen), fellesarealer (der man kan møte hyggelige medstudenter, samtidig som man jobber med oppgaver) og flere grupperom, som man kan bestille, dersom man for eksempel har studiegrupper eller kollokviegrupper.  

 

Hvor liker du best å studere på biblioteket?

Jeg liker best å studere i fellesarealene, fordi der er det alltid så mange hyggelige studenter som sitter og jobber. Det gir mye motivasjon å se andre jobbe godt med studiene, da vil jeg “gi på litt ekstra” jeg også! I tillegg er det jo veldig fint å være rett i nærheten av dagslånshylla, eller de andre pensumbøkene, dersom jeg plutselig skulle trenge referanse fra en bok.  

 

Synes du det er greit å finne bøker i biblioteket?

Jeg synes Oria er en veldig enkel søkemotor for å finne de bøkene jeg trenger til studiet, eller bare en skjønnlitterær bok jeg har lyst til å lese i ferien. Oria er oversiktlig, med tanke på at man bare kan trykke seg inn på de forskjellige boktitlene, og dermed finne plasseringen av bøkene ved å se på nummeret som dukker opp. Også har jo USNbiblioteket laget en fin introduksjonsvideo om Oria til nye (eller gamle) studenter – den synes jeg er enkel å følge fra punkt til prikke.  

 

Hva er ditt beste tips til nye studenter? 

Bruk biblioteket fra første stund! Her er det rom for læring, og dyktige bibliotekarer står klare for å hjelpe til alt du måtte lure på om f.eks. oppgaveskriving, riktig kildebruk, bestilling av bøker osv. Bibliotekets nettsider (bibliotek.usn.no) er også verdt å sjekke ut, fordi her kan du finne gode ressurser til søkemotorer, digitale artikler, melde deg på kildehenvisningskurs m.m. Dette er noe jeg skulle ønske noen fortalte meg om da jeg var ny student – at biblioteket har så utrolig mange gode ressurser, og ikke minst flinke fagfolk som kan det de driver med, og at ingen spørsmål er for dumme å still! 

Så mitt tips er; gjør deg kjent med alle ressursene som kommer med biblioteket, og studielivet vil bli (litt) enklere.   

 

 

Lurer du på noe om  biblioteket på ditt campus, eller har andre spørsmål om utlån, kilder, og lignende? Ta kontakt med ditt campusbibliotek!