Oppgaveskrivingsbøker - din venn i skrivingen!

Jente ved bokhylle

Skriver du bacheloroppgave, masteroppgave eller er i gang med din første akademiske tekst? Da kan en metode- og oppgaveskrivingsbok være en god venn på veien.

Det å skrive faglige tekster er en sentral del av det å være student, og ved utformingen av en god akademisk tekst følger det med en rekke kjennetegn og krav. Nettopp derfor er det skrevet mange bøker for å veilede og hjelpe inn i arbeidet med skrivingen - og her vil vi presentere et knippe av dem.

 

Metode og oppgaveskriving

Olav Dalland

En god bok for nybegynnere innen akademisk skriving. Med skriveprosessen som en rød tråd gjennom hele boka får du hjelp til å formulere en problemstilling, utføre kildesøk og undersøkelser. Brukes av både studenter og fagansatte på mange fagfelt, og inneholder egne kapitler for både bacheloroppgaven og masteroppgaven.

Finn den i Oria her.

 

Innføring i akademisk skriving. Om essay- og oppgaveskriving

Tom Johnstad

Hjelper deg med de fleste skriftlige øvelser og oppgaver du møter gjennom studiet. Passer for bachelor- eller masterstudenter innenfor samfunnsfag, humanistiske fag, økonomisk-administrative fag eller samfunnsorientert helse- og designfag.

Finn den i Oria her.

 

Å skrive fag

Åse Høyvoll Kallestad (red.)

Gir en konkret veiledning gjennom skriveprosessen, helt fra du får oppgaveteksten og til teksten er ferdig skrevet. Passer for studenter innen mange ulike fag. Som en bonus for studenter innen profesjonsutdanninger tar den med yrkeserfaringenes plass i en akademisk tekst. 

Finn den i Oria her.

 

Oppgaveskrivingens ABC

Roar C. Pettersen

Hovedsakelig rettet mot bachelorstudenter. Her lærer du om skikk og bruk i akademisk skriving, regler og standarder for fagtekster og generelt hva som skal til for å skrive en god oppgave.

Finn den i Oria her.

 

Dette er kun et lite utvalg av de mange oppgaveskrivingsbøkene som finnes i biblioteket. Bruk Oria til å søke etter flere eller ta en titt på vårt ferdig komponerte søk her.