Bestille bøker og artikler

Studenter som holder bøker foran bibliotekskranken

USNs studenter og ansatte kan bestille og reservere bøker og artikler gratis i Oria, og via de fleste av bibliotekets databaser.

Bestille via Oria

Logg på Oria i øverste høyre hjørne. Du kan nå reservere bøker som er utlånt. Du kan også bestille bøker fra våre andre campusbibliotek, eller fra andre norske fagbibliotek. Du varsles på sms eller epost når dokumentet kan hentes.

Skjermbilde fra Oria

Gå inn på ønsket dokument og klikk på Bestill. Velg hentested (campusen du tilhører eller bruker).

Fyll ut Slett min bestilling hvis du vet når det ikke lenger er aktuelt å stå på venteliste dersom boka er utlånt.

Har du tilleggsinformasjon om bestillingen eller hentested, skriv det i feltet Kommentar.
Send bestillingen med å trykke på Bestill dokument.

Fjernlån

Dersom boka eller artikkelen ikke er tilgjengelig fra USN, kan du bestille fra andre Norske fagbibliotek. Bestilling gjøres på samme måte som over, klikk Be om bestilling fra et annet bibliotek. Husk at det ikke er mulig å bestille kopier av hele bøker eller å låne e-bøker.

Bestille via databasene

Når du søker i databasene og ikke får opp artikkelen i fulltekst, kan du bestille den. Trykk på Oria-ikonet i basen for å sjekke om den finnes i et norsk bibliotek. Nå kan du bestille artikkelen ved å følge fremgangsmåten ovenfor.

Finner du ikke boka eller artikkelen?

Materiale du ikke finner, kan bestilles ved å fylle ut dette bestillingsskjemaet med de opplysningene du har. Husk at det ikke er mulig å bestille kopier av hele bøker eller å låne e-bøker. Du må være logget på Oria for å kunne sende bestillingen. Har du spørsmål om bestillinger, kontakt ditt campusbibliotek.

Innkjøpsforslag

Biblioteket mottar gjerne forslag om nytt materiale til samlingene. Skriv en kort begrunnelse og send en e-post til ditt campusbibliotek.