Digitale læremidler

Det er forskjell i tilgangen til læremidler fra ulike forlag. USN har trykte læremidler tilgjengelig for 1. -10. trinn, og disse finner du ved flere av våre campusbibliotek. Nedenfor finner du en oversikt over hvilke vilkår som gjelder for å komme inn i forskjellige læremidler.


Gyldendal

Tilgang til Skolestudio med Feide

Se veiledning (pdf)

Alle fagrom i Skolestudio er åpnet generelt for USNs lærerstudenter, som kan bruke Feide for å logge på. Dette gjelder Skolestudio 1-7 og 8-10. Gyldendal har aktivert over 30 nye smartbøker fra Explore (engelsk 1-7), Multi (matematikk 1-7), Salto (norsk 1-7), Enter (engelsk 8-10), Maximum (matematikk 8-10), Kontekst (norsk 8-10), Refleks (natur- og samfunnsfag barnetrinnet), Element (naturfag 8-10) og Relevans  (samfunnsfag 8-10. trinn, og Pilot (sammfunsfag for vgs). Velg "alle produkter" under ikonet øverst til høyre for å komme i gang. 

Aktiver titler selv dersom det er noen titler du vil lese som ikke er aktivert, eller send gjerne en e-post til oss på biblioteket: e-ressurser@usn.no. Da vil vi be Gyldendal åpne hele verket for oss. Skriv tydelig i eposten hvilken plattform du er inne på og navn på bokverk, og send oss lenker.

Fagbokforlaget

Tilgang til e-portal med Feide

USNs studenter har tilgang til læremidler i norsk, engelsk, samfunnsfag, kunst og håndverk, musikk og mat og helse. Blant disse titlene ligger Ordriket (norsk 1-7), link (engelsk 1-7), Synopsis (norsk 8-10), Echo (engelsk 8-10), Aktør (samfunnsfag 8-10) og Verkstedet (kunst og håndverk, musikk og mat og helse 8-10).

Fagbokforlagets e-portal er bygget opp slik:

  • Mine nettsteder: Under denne fanen finner du læreverkets nettressurs. Her finner du både oppgaver og verktøy for lærer og elev til forberedelser, øving og repetisjon.
  • Mine d-bøker: d-bok er navnet på digitale bøker fra Fagbokforlaget, og her finner du alle de digitale bøkene i læreverket. Bøkene har et sett med kjernefunksjonaliteter som: søk, utheving, mulighet for notering og favorittmerking av sider. I de fleste nye d-bøker får man også lydstøtte. Klikk på en bok for å gå i gang.

Aschehoug

Vi har foreløpig ingen god løsning med Aschehoug Univers.

For å få tilgang må lærer be om prøvetilgang for en periode.

Cappelen Damm

Vi har foreløpig ingen god løsning for tilgang til digitale lærebøker fra Cappelen Damm. For å få tilgang må lærer be om prøvetilgang for en periode.