Introduksjonskurs i Zotero

Zotero er et gratis referanseverktøy som hjelper deg til å samle, organisere, referere og dele dine kilder. Dette er et kort introduksjonskurs for å hjelpe deg komme i gang med Zotero.

24 Mar

• Dato: 24. mars 2021
  • Sted: Webinar, På nett (Zoom)

Zoom-lenke til ligger ute på Digital Skrivekveld sitt Canvasrom!

Kurset er en del av Digital Skrivekveld 24. mars. Sjekk ut hele programmet for Digital Skrivekveld!

Krav til forkunnskaper:

Kurset forutsetter en generell forståelse av hvordan skrive referanser, på linje med våre generelle kildekurs. Zotero hjelper deg med referansene, men krever likevel at du kan det grunnleggende for f.eks. å kunne korrekturlese referansene dine.

Forventet læringsutbytte:

• Du vil kunne de grunnleggende funksjonene i Zotero.
  • Du vil både kunne legge inn referanser manuelt og importere dem fra Oria og andre kilder.
  • Du vil kunne rette opp feil i referanser.
  • Du vil kunne sette inn referanser i tekst og lage litteraturliste i Word.
  • Du vil ha laget en bruker på zotero.org og satt opp synkronisering av Zotero-biblioteket ditt.

NB! Det anbefales ikke å lære seg Zotero eller EndNote kort tid før større innleveringsoppgaver.

Før kurset:

Last ned Zotero og Zotero Connector før kurset. Last ned Zotero for Windows eller Mac her. Vi anbefaler nettleserne Firefox eller Chrome for Zotero. Sjekk at du har fått en Zotero-fane i Word før kurset. Ved problemer, se Noe er feil i Zotero - Biblioteket USN eller kontakt IT support. For mer informasjon, se også bibliotekets Zotero-sider.