Ta sikkerhetskopi

Når du synkroniserer desktop-biblioteket ditt med online-versjonenen av Zotero, får du en skybasert sikkerhetskopi. Da har du muligheten til å laste ned Zotero-programmet på en annen maskin, og synkronisere det mot ditt online-bibliotek.

Følg punktene nedenfor for å lage en sikkerhetskopi som du kan bruke når du ikke har  tilgang til internett, eller ditt online-bibliotek:


1. Lokalisér mappen med Zotero-filer på maskinen din. I Zotero-biblioteket ditt: Gå til Edit/Preferences/Advanced under fanen Files and folders/Show data directory
Sikkerhetskopi

2. Kontroller at du har filen som inneholder zotero.sqlite i tittelen. Sjekk også at du har mappen som heter Storage. Det er anbefalt å kopiere alle filer fra Zotero-mappen din til ekstern harddisk, USB eller skytjeneste.

3. Gå et nivå tilbake i mappestrukturen med hurtigtastene Alt+Up på PC og Cmd+Up Arrow på MAC, og kopier hele Zotero-mappen. Husk å lukke både Zotero og nettleseren før du kopierer.

4. For å gjenoprette sikkerhetskopien, erstatter du den nye zotero.sqlite-filen og mappen Storage med den eldre filen og mappen:

  • Når du åpner et nytt Zotero-program (på en eventuelt ny maskin): Gå til Edit/Preferences/Advanced i fanen Files and folders/Show data directory
  • Kopier både zotero.sqlite-filen og Storage-mappen over til en midlertidig mappe, og husk å lukke både Zotero og nettleseren før du kopierer.
  • Nå kan du åpne den Zotero backup-mappen og kopiere zotero.sqlite-filen og Storage-mappen til din nåværende og aktive Zotero mappe. Systemet spør om du ønsker å erstatte filen og mappen. Svar ja.
  • Nå kan du åpne Zotero og nettleseren din på nytt. Når du ser at biblioteket ditt er gjenopprettet, kan du slette den midlertidige mappen.