Introduksjonskurs i Zotero (Zoom)

Zotero er et gratis referanseverktøy som støtter deg i å samle, organisere og referere dine kilder. Dette er et kort introduksjonskurs for å hjelpe deg i gang med Zotero. Zotero blir vist på PC, men funksjonene kan også brukes på Mac.

• Dato: 1. februar 2022
  • Sted: Webinar, På nett (Zoom)
  • Last ned kalenderfil

Kurset er forbeholdt studenter og ansatte ved USN.

Språk: Norsk

Målgruppe: Alle

Meld deg på her!

Send oss gjerne spørsmål på forhånd, til anne.o.hageland@usn.no.

Skal du ikke delta allikevel? Gi oss beskjed, så gir vi plassen din videre!

Krav til forkunnskaper:

Kurset forutsetter en generell forståelse av hvordan skrive referanser, på linje med våre generelle kildekurs. Zotero hjelper deg med referansene, men krever likevel at du kan det grunnleggende for f.eks. å kunne korrekturlese referansene dine.

NB! Det anbefales ikke å lære seg Zotero eller EndNote kort tid før større innleveringsoppgaver.

Forventet læringsutbytte:

• Du vil kunne de grunnleggende funksjonene i Zotero.
  • Du vil både kunne legge inn referanser manuelt og importere dem fra Oria og andre kilder.
  • Du vil kunne rette opp feil i referanser.
  • Du vil kunne sette inn referanser i tekst og lage litteraturliste i Word.
  • Du vil ha laget en bruker på zotero.org og satt opp synkronisering av Zotero-biblioteket ditt.

Før kurset:

Last ned Zotero og Zotero Connector før kurset. Last ned Zotero for Windows eller Mac her. Vi anbefaler nettleserne Firefox eller Chrome for Zotero. Sjekk at du har fått en Zotero-fane i Word før kurset. Ved problemer, se Noe er feil i Zotero - Biblioteket USN eller kontakt IT support. For mer informasjon, se også bibliotekets Zotero-sider.