Bildebruk i oppgaver

Bildebruk

Det er mange som benytter seg av illustrasjoner når de skriver oppgave. Her forteller vi deg hvordan du henviser til illustrasjoner, og gir deg tips til hvor du kan finne bilder du kan bruke i oppgaven din.

Det kan være litt ulike praksiser i hvordan man oppgir hvor man har bildet fra, og det kan derfor være lurt å høre med emneansvarlig eller foreleser, om man er i tvil. I følge Kildekompasset skal bilder med i litteraturlisten.

Det viktigste er at du er konsekvent i arbeidet ditt. Følg retningslinjer for henvisning til bilder i henhold til den referansestilen du har benyttet i oppgaven din.

Ressurser

Colourbox: Bildedatabase med bilder, vektorer og videoer. Alle studenter og ansatte har 30 nedlastninger pr mnd. til akademisk bruk. Bruk ditt USN brukernavn og passord for å logge inn for å opprette egen profil og akseptere brukerbetingelsene (følg instruksjonen som kommer opp)

ImageQuest: Basen Image Quest inneholder nærmere 3 millioner bilder. Alle bildene kan fritt brukes i studentoppgaver og i undervisning. Klikk på «help» og du får en «guided tour» i basen.

DelRett: Hva har jeg lov til å bruke?