Biblioteket Kongsberg

Foto: Mecanoo architecten
Foto: Mecanoo architecten

Biblioteket på Kongsberg ligger på Krona, et moderne bygg i byens gamle sentrum. Fagbiblioteket er også bibliotek for studenter og ansatte ved Fagskolen Tinius Olsen. Du finner oss i 4. etasje.


Om oss:

 • Kunnskap og veiledning
  Biblioteket er åpent for alle. Bøker, tidsskrifter og databaser er tilgjengelige for alle besøkende. De fleste bøkene er til utlån, tidsskrifter kan kun brukes i biblioteket. På dagtid kan studenter og ansatte få profesjonell veiledning i bruk av bibliotekets ressurser. På kveldstid er skranken betjent av studentvakter fram til stengetid (gjelder ikke i sommersesongen).
 • Møteplass
  I biblioteket treffer du andre studenter, jobber med studiene, driver med gruppearbeid eller tar en pause med aviser og tidsskrifter.
 • Tilgjengelig og brukervennlig
  Biblioteket er utformet slik at brukerne enkelt skal kunne finne og låne litteratur på egen hånd. Utlån/innlevering skjer via utlånsautomater. Student-/ansattkort brukes som lånekort. Lokalene er tilgjengelige for studenter og ansatte utenom ordinære åpningstider (innlåsing med student/ansattkort).
 • Arbeidsplasser, pc-lab, grupperom, lesesal
  Det er mange fleksible arbeidsplasser i lokalene, noen med stasjonære pc'er. Det finnes en stille lesesal, pc-lab/studierom og 14 rom beregnet på gruppearbeid, hvorav et multimediarom. Grupperommene må forhåndsbestilles i TimeEdit på min.usn.no og tas i bruk innen det første kvarteret, ellers faller reservasjonen bort.
 • Utskrifter, kopiering og scanning
  Tilgjengelig for studenter og ansatte. Du må være logget inn med brukernavn og passord og ha aktivert student- eller ansattkort for utskrift.
 • Bestille en bibliotekar
  Vi besvarer alle henvendelser vi får i skranken, på telefon, e-post eller sosiale medier. Ønsker du en utvidet veiledning i litteratursøk, bruk av EndNote eller andre bibliotektjenester, avtal gjerne tid med en bibliotekar. Tjenesten tilbys studenter og ansatte.
 • IT-helpdesk
  IT-tjenesten har en servicedesk i biblioteket, bemannet dagtid 8-15:30. Har du IT-spørsmål eller trenger hjelp med pålogging/passord, henvender du deg der.

Åpningstider

 

Betjent
Mandag-torsdag: 08:00-19:00
Fredag: 08:00-15:30
Tilgang med studentkort/ansattkort:
Alle dager: 07:00-23:00*
(*hoveddørene til bygget stenges 21:45)

Telefon: 31 00 95 20

E-post: bibl.kong@usn.no