Kongsberg

Biblioteket Kongsberg

Biblioteket på Kongsberg ligger på Krona, et moderne bygg i byens gamle sentrum. Fagbiblioteket er også bibliotek for studenter og ansatte ved Fagskolen Tinius Olsen. Du finner oss i 4. etasje.

Kunnskap og veiledning
Biblioteket er åpent for alle. Bøker, tidsskrifter og databaser er tilgjengelige for alle besøkende. De fleste bøkene er til utlån, tidsskrifter kan kun brukes i biblioteket. På dagtid kan studenter og ansatte få profesjonell veiledning i bruk av bibliotekets ressurser. På kveldstid er skranken betjent av studentvakter fram til stengetid (gjelder ikke i sommersesongen).

Møteplass
I biblioteket treffer du andre studenter, jobber med studiene, driver med gruppearbeid eller tar en pause med aviser og tidsskrifter.

Tilgjengelig og brukervennlig
Biblioteket er utformet slik at brukerne enkelt skal kunne finne og låne litteratur på egen hånd. Utlån/innlevering skjer via utlånsautomater. Student-/ansattkort brukes som lånekort. Lokalene er tilgjengelige for studenter og ansatte utenom ordinære åpningstider (innlåsing med student/ansattkort).

Arbeidsplasser, pc-lab, grupperom, lesesal
Det er mange fleksible arbeidsplasser i lokalene, noen med stasjonære pc'er. Det finnes en stille lesesal, pc-lab/studierom og 14 rom beregnet på gruppearbeid, hvorav et multimediarom. Grupperommene må forhåndsbestilles i TimeEdit på min.usn.no og tas i bruk innen det første kvarteret, ellers faller reservasjonen bort.

Utskrifter, kopiering og scanning
Tilgjengelig for studenter og ansatte. Du må være logget inn med brukernavn og passord og ha aktivert student- eller ansattkort for utskrift.

Eksamensoppgaver
Som en prøveordning legger vi ut oppgaver fra Kongsberg:

Fagskolen Tinius Olsen
Vi betjener også studenter og ansatte ved Fagskolen Tinius Olsen.
FTO utdanningstilbud. For pensumlister: se under studieplaner.

Bestille en bibliotekar
Vi besvarer alle henvendelser vi får i skranken, på telefon, e-post eller sosiale medier. Ønsker du en utvidet veiledning i litteratursøk, bruk av EndNote eller andre bibliotektjenester, avtal gjerne tid med en bibliotekar. Tjenesten tilbys studenter og ansatte..

IT-helpdesk
IT-tjenesten har en servicedesk i biblioteket, bemannet dagtid 8-15:30. Har du IT-spørsmål eller trenger hjelp med pålogging/passord, henvender du deg der.