To studenter ved campus Ringerike

 

Biblioteket Ringerike

På Ringerike finner du USN-biblioteket til høyre opp trappen fra hovedinngangen i et åpent, lyst rom med stor glassvegg ut mot gangen og atriet. Her kan du velge mellom arbeidsplasser både ned og på mezzanin.

Kunnskap og veiledning
Biblioteket er åpent for alle. Bøker, tidsskrifter og databaser er tilgjengelig for alle besøkende. De fleste bøkene og tidsskriftene kan lånes, med unntak av enkelte som kun kan brukes på biblioteket. På dagtid kan studenter og ansatte få profesjonell veiledning i bruk av bibliotekets tjenester. På kveldstid er biblioteket betjent av studentvakter.

Møteplass
Biblioteket er blant de mest besøkte stedene på campus. Her treffer du andre studenter, jobber med studiene, driver med gruppearbeid eller tar en pause med dagens aviser, spill eller puslespill. Varmmat er ikke tillatt på biblioteket.

Dagslån
Biblioteket har et eksemplar av pensum på dagslån. Dagslånsbøkene må leveres tilbake førstekommende arbeidsdag.

Tilgjengelig og brukervennlig
Biblioteket er utformet slik at brukerne enkelt skal kunne finne og låne litteratur på egenhånd. Utlån/innlevering skjer via utlånsautomaten. Student-/ansattkort eller studentkort-appen brukes som lånekort. Lokalene er tilgjengelig for studenter og ansatte utenom betjente åpningstider (innlåsing med student-/ansattkort).

Arbeidsplasser
Biblioteket har mange ulike arbeidsplasser. Her kan dere sitte en og en eller i grupper, uansett er det viktig å ta hensyn til andre studenter.

Kurs og undervisning
Biblioteket holder åpne kurs gjennom semesteret, både for studenter og ansatte. Se vår kursoversikt. Vi kan også bidra med ulike former for opplæring i informasjonssøking for studenter på USN. Innholdet avtales i detalj med faglærer.

Bestill en bibliotekar
Vi besvarer alle henvendelsene vi får i skranken, på telefon eller på e-post. Ønsker du en utvidet veiledning i litteratursøk, bruk av EndNote/Zotero eller andre bibliotektjenester, avtal gjerne tid med en bibliotekar. Tjenesten tilbys alle studenter og ansatte ved USN.

Datamaskiner
Det står fire stasjonære pc'er til bruk for studenter og ansatte, logg på med brukernavn og passord du har fått fra IT. På disse får du tilgang til skriver.

Utskrifter, kopiering og skanning
Du kan skrive ut, kopiere og skanne. Du må være logget inn med ditt USN-brukernavn og passord. For mer informasjon om utskrift etc., logg deg på min.usn.no.

IT-helpdesk
IT-tjenesten har dessverre ikke servicedesk i biblioteket på campus Ringerike. Har du IT-spørsmål eller trenger hjelp med pålogging/passord, kontakt IT på telefon 31008200 eller epost til it-support@usn.no.

Stille arbeidsrom
Informasjon om stille arbeidsrom på campus kommer.