Drammen

Biblioteket Drammen

Biblioteket i Drammen er sentralt plassert på Papirbredden like ved Drammenselva. Vår hovedinngang finner du i 2. etasje.

Henting og retur av bøker når campus er stengt
Boka/bøkene du har bestilt kan hentes ved vareinngangen i Fabrikkgata (gata mellom Papirbredden og Union) mandag–torsdag: 12.00–16.30, fredag 12.00–15.00. Se hentedetaljer i epost! Vær vennlig å holde to meters avstand til våre ansatte. Husk smittevern! Er du i karantene eller i isolasjon, må du sende noen andre for å hente bøkene. Retur av bøker på samme sted i innleveringskasse.
Ansatte kan hente bøker selv i hentehylla i biblioteket - husk å låne på automaten.

Kunnskap og veiledning
Biblioteket er en ressurs for universitetets studenter og ansatte. På dagtid kan du få hjelp av bibliotekarer i bruk av bibliotekets tjenester. Mandag-torsdag er biblioteket betjent på kveldstid av studentvakter.

Utlån
Kjernelitteratur (merket med pensum, metode og dagslån i bibliotekbasen) er forbeholdt studenter og ansatte på Universitetet i Sørøst-Norge. Kjernelitteratur kan ikke lånes av enkeltpersoner utenfor USN.

Meråpent bibliotek
Biblioteket tilbyr meråpent bibliotek alle dager, hele året fra kl. 07.00-22.45. Du må ha gyldig student- eller ansattbevis ved Universitetet i Sørøst-Norge for å bruke meråpent bibliotek. Dersom du ikke kan fremvise gyldig bevis, vil du bli bortvist fra lokalet. Husk at student- og ansattbevis ved USN er personlig. Kontakt Securitas i servicetorget i 1 etg på Papirbredden 1 for å se om du har gyldig adgangskort i Drammen dersom du tilhører en annen campus ved universitetet. Dersom du ikke forlater Papirbredden innen kl. 23.00, og alarmen går, kan det påløpe et utrykningsgebyr fra Securitas.

Kurs og undervisning
Biblioteket holder flere åpne kurs gjennom semesteret, som både studenter og ansatte er velkomne til å delta på. Biblioteket holder dessuten gjerne presentasjoner på avdelings- eller fagseksjonsmøter. Vi kan bidra med ulike former for opplæring i informasjonssøking, oppgaveskriving og kildebruk for studenter på USN. Innholdet avtales i detalj med faglærer.

Grupperom
Grupperommene i biblioteket bestilles av studenter ved USN via min.usn.no. Studenter ved andre høgskoler og universiteter kan bruke grupperommene ved ledig kapasitet mot at de kan vise gyldig studentbevis. Man må være minimum to personer i rommet. Grupperommet må være i bruk senest 15 minutter etter oppsatt tid, hvis ikke bortfaller reservasjonen.

Leserom
Det er et stille leserom i biblioteket, i tillegg til at s2602 kan brukes som lesesal når det ikke er i bruk til undervisning.

Bestille en bibliotekar
Vi besvarer alle henvendelser vi får i skranken, på telefon, e-post, chat eller sosiale medier. Ønsker du en utvidet veiledning i litteratursøk, bruk av EndNote eller andre bibliotektjenester, avtal gjerne tid med en bibliotekar. Tjenesten tilbys alle studenter og ansatte.

Utskrifter, kopiering og scanning
På biblioteket kan du skrive ut, kopiere og scanne fra kopimaskiner i 2. etasje. For å kunne skrive ut må du ha logget deg inn på en maskin med ditt USN-brukernavn og passord.

AV-materiale og annet teknisk utstyr
Hos oss kan du låne både lydopptakere, skjøteledninger og overganger til PC og Mac.