Drammen

Biblioteket Drammen

Universitetsbiblioteket i Drammen er sentralt plassert på Papirbredden like ved Drammenselva. Vår hovedinngang finner du i 2. etasje.

Kunnskap og veiledning

Universitetsbiblioteket er en ressurs for universitetets studenter og ansatte. På dagtid kan du få hjelp av bibliotekarer til bruk av bibliotektjenester. Mandag-torsdag er universitetsbiblioteket betjent av studentvakter på ettermiddagen.

Universitetsbiblioteket er meråpent utenfor betjent åpningstid. Det vil si at du låser deg inn med gyldig student- eller ansattkort ved USN. Her kan du kan lese mer om meråpent.

Utlån

Du kan selv låne og levere bøker på vår utlånsautomat. Kjernelitteratur (merket med pensum, metode og dagslån i bibliotekbasen) er forbeholdt studenter og ansatte på Universitetet i Sørøst-Norge. Her kan du lese mer om utlån.

Kurs og undervisning

Universitetsbiblioteket holder åpne kurs gjennom semesteret både for studenter og ansatte. Vi tilbyr undervisning for klasser og større studentgrupper som kan bestilles av faglærer.

Grupperom

Grupperommene bestilles av studenter ved USN via min.usn.no. Studenter ved andre høgskoler og universiteter kan bruke grupperommene ved ledig kapasitet mot at de kan vise gyldig studentbevis. Man må være minimum to personer i rommet. Grupperommet må være i bruk senest 15 minutter etter oppsatt tid, hvis ikke bortfaller reservasjonen.

Leserom

Det er et stille leserom i biblioteket, i tillegg til at s2602 kan brukes som lesesal når det ikke er i bruk til undervisning.

Bestille en bibliotekar

Vi besvarer alle henvendelser vi får i skranken, på telefon, e-post, chat eller sosiale medier. Ønsker du en utvidet veiledning i litteratursøk, eller øvrige bibliotektjenester, avtal gjerne tid med en bibliotekar. Tjenesten tilbys alle studenter og ansatte ved USN.

Utskrifter, kopiering og scanning

På biblioteket kan du skrive ut, kopiere og scanne på kopimaskinene. Dersom du trenger hjelp, kan du kontakte IT Helpdesk.