Synkronisere og dele biblioteket ditt

Du har mulighet til å synkronisere og dele biblioteket ditt med andre.


For å synkronisere Zotero-biblioteket ditt med online-versjonen trenger du først en konto hos Zotero. Registrer deg på https://www.zotero.org/user/register.


1. I Zotero-biblioteket: Under Edit/Preferences/Sync legger du inn ditt Zotero-brukernavn og passord. Du kan trykke på ikonetPil i øvre høyre hjørne for å synkronisere biblioteket ditt med online-versjonen av Zotero. Denne funksjonen kan brukes som en sikkerhetskopi i tilfelle maskinen din slutter å fungere. Les mer om sikkerhetskopi.

2. For å dele biblioteket ditt med de andre trenger du å lage en Gruppe/Group. Klikk på den mørkebrune mappen i menyen på Zotero-biblioteket ditt. Du blir automatisk overført til online-vesjonen for å lage en gruppe.

Folder


3. Gi gruppen din et navn, og velg type gruppe (vi anbefaler Private membership, som krever invitasjon for å få kunne se referansene i gruppen din). Senere kan du velge hvem som kan se og redigere i gruppen din. Klikk på Save settings. Klikk på Groups for å se gruppen din.

4. I Zotero-biblioteket ditt kan du synkronisere med online-versjonen for å se gruppen i venstre fane. Grupper ser ut slik i Zotero:

Groups

Nå kan du ta hvilke som helst referanser fra biblioteket ditt (My Library) og legge til i en bestemte gruppe.


5. Synkroniser biblioteket ditt igjen, og se i gruppen i online-versjonen:Members

Under Manage members kan du invitere dine kolleger eller medstudenter til å se og redigere referanser i gruppen. Klikk på Send more invitations og skriv deretter epost-adressene til de du vil invitere (de må ha egen Zotero-konto), og til slutt Invite members:

Invite


Nå får dine kolleger eller medstudenter tilsendt en lenke med tilgang til gruppen du har opprettet. Når de synkroniserer sine Zotero-bibliotek, kobles denne gruppen til deres bibliotek, som beskrevet i punkt 4. Nå kan alle samle referanser i gruppen og bruke dem sammen i en tekst.