Merete Morken Andersen: Tidsånd: Sakprosa for en ny tid

Barbora Kysilkova: Amalie & Merete, 2016 (Olje på lerret)

I høst har Merete Morken Andersen, førsteamanuensis ved USNs masterstudium i faglitterær skriving, utgitt en bok som tøyer konvensjonene for den litterære biografien. I "Blodet i årene. Amalie Skram og hennes tid" går hun både litterært, retorisk, digitalt og kunstnerisk til verks, og bruker Skram og hennes krets som speil for vår egen tidsånd. I foredraget forteller hun om arbeidet med boka, og setter den inn i kontekst av tidsånden på sakprosafeltet


14 Dec

Praktisk informasjon

  • Dato: 14. desember 2018
  • Tid: kl. 12.15 - 13.00
  • Sted: Campus Vestfold, Universitetsbiblioteket, 2. etg.

Mererte Morken Andersen

Merete Morken Andersen, norsk forfatter og redaktør. Debuterte 1988 med den prosalyriske kortromanen Fra. Har senere gitt ut flere eksperimentelle bøker, med romanene Broren min løper(1991) og Dronningen etter badet (1996) som de fremste. Sitt store litterære gjennombrudd fikk hun med den bevegende samlivsromanen Hav av tid (2002), som hun mottok Kritikerprisen for. Romanen Mandel (2005) ble også godt mottatt av kritikerne.

Hun har videre gitt ut en håndbok om Ibsen (1995) og flere barnebøker. Skriveboka (2008) er en bredt anlagt bok som gir råd om ulike former for skriving.  

Kilde: Store Norske Leksikon